De collectie, opgebouwd vanaf de jaren 80, is uit liefde voor moderne kunst ontstaan en is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige verzameling van overwegend Nederlandse kunstenaars. Uitgeverij ‘Kempen Pers’ staat aan de basis van de Hammerstein Collection.

Patrick Hammerstein (1949 – 2002), eigenaar, uitgever en groot liefhebber van hedendaagse kunst heeft in deze periode veel samengewerkt met Nederlandse kunstenaars. Deze samenwerking heeft veel kunstboeken opgeleverd, onder meer van beeldbepalende kunstenaars als Paul Huf, Fons Schobbers, Rik van Iersel, Jan Radersma en Jef Diederen.

De Huidige Hammerstein Collection bevat werken met verschillende technieken. Hammerstein Collection heeft naast de werken nog boeken van een aantal kunstenaars in haar bezit. Momenteel houdt Sabine Hammerstein, dochter van Patrick Hammerstein, zich bezig met de verkoop van de collectie boeken en kunstwerken. Opgegroeid in een familie waar kunst de hoofdrol speelt, geeft zij particulieren en bedrijven deskundig advies bij de aankoop van werken uit de collectie of van de gerepresenteerde kunstenaars. Regelmatig adviseert zij kunstverzamelaars bij het aankopen van werk, hetzij uit eigen stock of begeleidt zij hen bij in een adviserende rol.


Contactpersoon: Sabine Hammerstein.
Adres: Luchthavenweg 61, 5657 EA Eindhoven, NL.
Telefoon: 0031(0)6 295 60 292.
Email: sabine@hammersteincollection.nl.
Website: www.hammersteincollection.nl.
Bijgewerkt: 16.07.2012.


Collecties:


Nieuwsberichten: