Het fonds heeft als doelstelling: “de bevordering van de geestelijke weerbaarheid door middel van culturele zelfwerkzaamheid”. In de jaren tachtig van de twintigste eeuw is daar natuurbehoud bijgekomen. Vanaf 2002 heeft het Cultuurfonds een beurzenprogramma voor toptalenten op het gebied van wetenschap en andere disciplines.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren we bijzondere initiatieven en talent.

Als inspirator van hedendaags mecenaat geven zij particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Bij de financiële steun aan personen en organisaties die zich inzetten voor cultuur en natuur geven zij voorrang aan activiteiten waarbij zelfwerkzaamheid een belangrijke rol speelt. Door voorlichting te geven over hun werk aan aanvragers en potentiële mecenassen informeren zij hen over alle mogelijkheden om steun te ontvangen van het Cultuurfonds en om bij te dragen aan cultuur, natuur en wetenschap.


Naam organisatie: Prins Bernhard Cultuurfonds.
Opgericht: 10 augustus 1940 in Londen.
Specialisaties:
Aangesloten bij:
Openingstijden:


Contactpersoon:
Adres: Herengracht 476, 1017 CB Amsterdam NL.
Telefoon: +31(0)20)520 6130.
Email: info@cultuurfonds.nl.
Website: www.cultuurfonds.nl.
Facebook:
YouTube:
Vimeo:


Publicaties:


Bijgewerkt: 10.08.2014.
Mailcontact:


Nieuwsberichten: