Rijksakademie van beeldende kunstenDe Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam selecteert uitzonderlijk getalenteerde kunstenaars en biedt hen hoogwaardige artistieke, technische en theoretische faciliteiten. Onderzoek, experiment en de ontwikkeling van vernieuwende kunst staan centraal.

De Rijksakademie heeft een wereldomspannend netwerk en stelt dit open voor resident artist. Door deze en nieuwe partnerships aan te gaan wordt artistieke, maatschappelijke en economische waarde toegevoegd aan het Nederlandse en internationale kunstenveld, met Amsterdam als knooppunt. Een verblijf aan de Rijksakademie leidt vaak tot een internationale doorbraak. In de Rijksakademie ateliers komen werken tot stand die later te zien zijn in galerieën, musea, bedrijfscollecties en op biënnales, festivals en manifestaties.

De Rijksakademie Residency biedt de artistieke, theoretische en technische faciliteiten en expertise op het hoogste niveau aan circa 50 professionele kunstenaars uit de hele wereld. Gedurende een periode van maximaal 2 jaar werken zij aan verdieping, verbreding en versnelling van hun kunstpraktijk. De Residency biedt artistieke begeleiding, technische werkplaatsen en een Theoriewerkplaats.

De Rijksakademie heeft een publiek toegankelijke gespecialiseerde bibliotheek en beheert hedendaagse en historische collecties; boeken, prenten en objecten worden actief geraadpleegd door residents en extern publiek. In en vanuit de Theroriewerkplaats worden activiteiten ontwikkeld ten behoeve van discussie en debat. Meer informatie

In 2013 starten de Rijksakademie van beeldende kunsten en De Ateliers een nieuw partnership. De twee meest succesvolle postacademische kunstinstellingen van Nederland gaan de krachten bundelen. Dit houdt in dat beide instituten op verschillende terreinen gaan samenwerken.


Naam organisatie: Rijksakademie van beeldende kunsten.
Opgericht: 1870.
Specialisaties:
Activiteiten: Onderzoek, experiment en ontwikkeling van vernieuwende kunst.
Aangesloten bij:
Contactpersoon:


Adres: Sarphatistraat 470, 1018 GW Amsterdam NL.
Openingstijden: Zie website.
Telefoon:  0031(0)20 5270 300.
Email:  pers@rijksakademie.nl.
Website: www.rijksakademie.nl
Facebook:
YouTube: http://www.youtube.com/user/rijksakademie.


Bronnen: Zie websites.
Bijgewerkt: 21.06.2013.


Kunstenaars:


Collecties:


Nieuwsberichten: