Het RKD is één van de belangrijkste kunsthistorische kenniscentra in de wereld en is een onmisbare bron voor kunsthistorici en andere vakmatig of particulier geïnteresseerden. Het RKD beheert een unieke collectie archief-, documentatie- en bibliotheekmateriaal met betrekking tot de westerse kunst van de late middeleeuwen tot heden. De documentatie over Nederlandse kunst neemt daarbij een belangrijke plaats in. Het RKD voert een actief verzamelbeleid, zowel op het gebied van schilder-, teken- en beeldhouwkunst als op het gebied van monumentale kunst, moderne media en vormgeving.

De beelddocumentatie Moderne en Hedendaagse Nederlandse en Belgische Kunst bevat ruim 1,3 miljoen foto’s, reproducties en dia’s van schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en objecten van Nederlandse en Belgische kunstenaars uit de periode van 1900 tot heden.
De collectie bestaat uit twee gedeelten: de verzameling foto’s en reproducties en de diacollectie. De verzameling foto’s en reproducties bevat ca. 1,1 miljoen afbeeldingen en is ingedeeld in Nederlandse en Belgische kunst, daarbinnen op kunstvorm en tenslotte op kunstenaar. De diacollectie bevat ca. 250.000 stuks en is geordend op kunstenaar.


Specialisaties:
Contactpersoon:
Drs. Anita J.W.C.M. Hopmans, hoofdconservator Moderne en Hedendaagse kunst.
Drs. Lynne van Rhijn (assistent-conservator) Hedendaagse kunst  Nederlandse Kunst, Persdocumentatie en Archivalia.
Drs. Hans Wijgergangs (medewerker moderne kunst)
Aangesloten bij:
Adres: Prins Willem Alexanderhof 5 (KB-complex),2595 BE Den Haag NL.
Telefoon: 0031(0)70 3339777.
Email: info@rkd.nl.
Website: www.rkd.nl/.


Nieuwsberichten:
07.03.2013: RKD en Gemeentemuseum Den Haag lanceren Piet Mondriaan website.


Bijgewerkt: 08.03.2013.